Miljøbillede af en rund cremefarvet shampoobar på en hånd, en grøn shampoobar i baggrundet et stort grønt blad

Jeg møder mange, der er i tvivl om, hvordan shampoobarer bruges, ja i det hele taget hvad shampoobarer er. Ser de produkterne, her i butikken, spørger de mig ofte om, hvad det er for nogle sæber jeg har. Det er ikke så mærkeligt, for i de fysiske butikker fylder shampoo- og balsambarer stadig ikke meget.

Ofte er det små, miljøvenlige og innovative producenter, der står bag denne type hårplejeprodukter.

Hvad er en shampoobar egentlig?

Ved første blik kan shampoo- og balsambarer ligne ganske almindelig håndsæbe. De findes i en masse skønne former og farver med og uden dufte. Shampoobarer er som regel lavet af naturlige ingredienser uden tilsat vand og uden de kemikalier og farvestoffer, der er i mange af de traditionelle flydende shampoo- og balsamprodukter.

Ellers fungerer shampoobar helt på samme måde som traditionel shampoo. De skummer fint op og vasker håret rent og lækkert.

Hvordan bruges shampoobar?

Det kan kræve en smule tilvænning af gå fra flydende shampoo på flaske til shampoo i fast form, men når man har prøvet en gang eller to, så er det ganske let. Vaner kan dog som bekendt være svære at ændre, så giv shampoobaren en chance i nogle uger, før du tager stilling til, om det er et produkt for dig. Det kan også være, at du skal prøve lykken med en anden type shampoobar, da der findes barer til enhver hårtype.

Er du ny inden for shampoobarer eller er du blot lidt i tvivl om, hvordan produktet bruges, kan du finde tre lette trin til, hvordan du går frem ved at følge linket herunder. Du har også mulighed for at se en lille videoguide.

Se her hvordan man bruger en shampoobar 

Hvad er fordelene ved at bruge shampoobarer?

 • Mild ved hår og hovedbund
  Shampoo- og balsambarer er typisk lavet af naturlige ingredienser. Det gør dem mere skånsomme og sunde for dit hår og din hovedbund og kan være med til at forhindre irritation og allergiske reaktioner.

 • Bevarer hårfarve og glans
  Traditionelle flydende shampoo- og balsamprodukter indeholder ofte kemikalier, der er hårde ved hår og hovedbund. Håret bliver tørt og farven falmer. Shampoo- og balsambarer derimod er normalt er mere skånsomme på alle områder og beskytter både hårets farve og glans.

 • Et plus for økonomien
  Normalt er det også en fordel rent økonomisk at vælge de faste shampooer, da de er meget drøje i brug. En shampoo- eller balsambar kan vare op til 80 hårvask, afhængig af størrelse og type, hvilket betyder, at du bruger færre produkter og sparer penge på sigt. Det er dog vigtigt, at den faste shampoo- eller balsam har mulighed for at tørre ud mellem brug. På den måde holder den længst, samtidig med at det hindrer bakterier i at trives.

 • Godt for miljøet
  Shampoo- og balsambarer er mere miljøvenlige end flydende shampoo- og balsamprodukter grundet de naturlige ingredienser. Traditionelle shampoo- og balsamflasker er desuden normalt lavet af plastik, som det kan tage flere år at nedbryde, mens shampoo- og balsambarer leveres i de mere bæredygtige materialer papir eller pap.

 • Rejsevenlige
  Sidst men ikke mindst, så er shampoo- og balsambarer virkelig praktiske og nemme at have med på farten i forhold til flydende shampoo på plastikflasker. De er mindre og lettere, og du kan pakke dem i din håndbagage, din weekendtaske eller måske din sportstaske uden at bekymre dig om lækage eller spild. Du kan også uden problemer få dem med igennem sikkerhedstjek.

Alt i alt kan kan brugen af shampoo- og balsambarer være en mere miljøvenlig, økonomisk og sundere måde at vaske og pleje dit hår på, samtidig med at de er virkelig praktiske, når du er på farten eller skal ud at rejse. Kort sagt: Shampoobarer: Miljøvenligt og bæredygtigt hårplejealternativ

Skønne shampoo- og balsambarer fra Birk Denmark og Lundegaardens Beautylab

Vi forhandler de fantastisk lækre shampoo- og balsambarer fra Birk Denmark – en lille dansk producent i Thisted ud til Limfjorden – og fra den lille Sejerøproducent Lundegaardens Beautylab. Produkterne er økologiske, håndlavede og ren kvalitet – fri for plastik og med miljøvenlig profil – også hvad angår indpakning, emballage, test af produkterne og måden de sendes på mm.

 

 

 

 

 

Læs mere om Birk Denmark her 

Læs mere om Lundegaardens Beautylab her 

Se vores udvalg af shampoo- og balsambarer her

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *